MAKERSHUIS TILBURG is een samenwerking tussen vijf Tilburgse partners: Het Zuidelijk Toneel, Theater De Nieuwe Vorst, Festival Circolo, Schouwburg Concertzaal Tilburg en Dans Brabant en is één van de vier broedplaatsen van PLAN Brabant.

 

Het bestuur van Stichting Makershuis Tilburg bestaat uit vijf zakelijke afgevaardigden, één van elke partner, en de redactieraad wordt gevormd door vijf artistieke afgevaardigden.

Makershuis Tilburg biedt met haar 5 partners in de stedelijke dynamiek van Tilburg “Stad van Makers” de ultieme plek voor alumni en startende makers die het podiumkunstenveld willen betreden. Het doel van een Makerstraject is om jonge makers een plek in de beroepspraktijk te bieden om te ervaren hoe het is om in een professionele organisatie aan het werk te zijn met alle professionals die bij de partners aanwezig zijn.

 

De partners bieden toegang tot hun kennis en netwerk. Makers bewegen en ontdekken in de beroepspraktijk; ruimte en mankracht worden door alle organisaties ingebracht binnen Makershuis Tilburg. De combinatie van de diverse partners onder één overkoepelende structuur, ter verbetering van talentontwikkeling in Tilburg, levert unieke kruisbestuivingen en specialistische en multidisciplinaire ondersteuning voor makers op.

LOCATIES

Makershuis Tilburg is een thuis zonder huis. We werken nomadisch op alle locaties van onze partners verspreid door Tilburg. Makers worden dan ook flexibel gehuisvest in de beschikbare studio’s en zalen.

STICHTING MAKERSHUIS TILBURG

 

Willem II Straat 49

5038 BD Tilburg

info@makershuistilburg.nl

 

Bestuurders: Nicolle van Lith (voorzitter), Wim van Stam (penningmeester), Sophie Lambo, Rob van Steen, Marc Eysink Smeets

 

Secretaris (vacature)

 

Sandra Smits (zakelijk coördinator)

Adeline Willems (uitvoerend producent)

 

Makershuis Tilburg beschikt over een ANBI- status Vind hier onze gegevens in het kader van transparantie en onze jaarrekening 2020 en ons jaar verslag 2020.

Vind hier onze gegevens in het kader van transparantie.

 

Volg Makershuis Tilburg

 

Blijf op de hoogte van alle nieuwe Makers, evenementen en andere bijzondere ondernemingen

EN

NL