EN

NL

KOM JOUW ONTWIKKELVRAAG ONDERZOEKEN

 

Ben jij een circus-, dans- en/of (muziek)theatermaker die aan de start of op een kantelpunt van jouw artistieke loopbaan staat én heb je een aantoonbare verbinding met Tilburg?

Makershuis Tilburg is er voor iedereen: voor zowel makers die van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten opleidingen af komen, als makers van andere kunst(vak)opleidingen en autodidacte makers.

 

Makershuis Tilburg heeft in het voorjaar van 2021 haar werkwijze voor Makerstrajecten vernieuwd. Je kan natuurlijk nog steeds als maker bij Makershuis Tilburg terecht om bij minimaal één van de partners in huis aan de slag te gaan met jouw ontwikkel- en onderzoeksvraag. De Makerstrajecten geven je de mogelijkheid om in te zoomen op een onderzoek of experiment in een periode van 1 tot 3 weken verspreid over maximaal een half jaar. Als je een Makerstraject bij Makershuis Tilburg bent gestart, maak je meteen deel uit van de altijd groeiende Makershuis-community. Makershuis Tilburg stuurt aan op het toepassen van de Fair Practice Code voor- en door makers.

AANMELDEN EN SELECTIE

 

Open call

Twee keer per jaar komt er een Open Call online en kun je, je via deze pagina aanmelden voor een kort Makerstraject wanneer de Open Call actief is. Hieronder bij ‘aanmeldformulier’ vind je of- en in welke periode er een Open Call actief is.

 

 

Aanmeldformulier

Op dit moment kan je, je niet aanmelden voor een kort Makerstraject. De volgende Open Call zal actief zijn in het najaar van 2023. Houd deze pagina in de gaten voor de specifieke deadline. Je kan je dan hier aanmelden voor een kort Makerstraject in de periode van januari t/m juni 2024.

 

Klik je op de actieve link van de Open Call, dan kom je eerst bij de selectiecriteria van het aanmeldformulier. Voldoe je aan alle selectiecriteria? Dan bevestig je dit en kun je het volledige aanmeldformulier invullen en verzenden om je aan te melden.

 

 

Voorselectie & selectie redactieraad

Na de sluitingsdatum van de Open Call nemen we contact met je op en laten we je weten of je geselecteerd bent voor de voorselectie. Voor deze voorselectie word je uitgenodigd voor een gesprek met de uitvoerende medewerkers van Makershuis Tilburg: Adeline Willems; uitvoerend producent en Sandra Smits; zakelijk coördinator. In dit voorselectie gesprek worden de criteria besproken en brengen zij samen met jou een helder gedefinieerde onderzoeksvraag boven tafel. Wanneer je na het voorselectie gesprek geselecteerd wordt, zullen zij deze onderzoeksvraag hierna samen met een verslag van het gesprek en jouw aanmelding vertegenwoordigen en voorleggen bij de eindselectie door de redactieraad, de vijf artistieke afgevaardigden van de partners. Als je dan geselecteerd wordt, wordt één van de artistieke afgevaardigden je mentor tijdens je korte Makerstraject.

DURF JIJ HET MEE TE MAKEN?

VERNIEUWDE WERKWIJZE KORTE MAKERSTRAJECTEN

 

Korte Makerstrajecten bij Makershuis Tilburg bestaan uit:

 

  • Een kick-off meeting
  • Een mentor (een artistieke afgevaardigde van de partners)
  • Een werkperiode van 1 tot 3 weken verspreid over maximaal een half jaar (inclusief presentatiemoment(en))
  • Een recap meeting ter afronding

 

Binnen een kort Makerstraject ga je bij minimaal één van de partners in huis aan de slag met een duidelijk afgebakende onderzoeksvraag over jouw onderzoek/experiment of over jouw ontwikkeling als maker. Makershuis Tilburg biedt ruimte, begeleiding, werkbudget, een honorarium en één of eventueel meerdere presentatiemogelijkheden in een passende vorm. Check hier welke Makershuismakers jou voorgingen.

 

Je hoeft bij Makershuis Tilburg niet naar een productie toe te werken. Je krijgt de ruimte om te onderzoeken, experimenteren en reflecteren. Makershuis Tilburg geeft je de tijd om te focussen op inhoud, verdieping, het vinden van de juiste connecties (crossovers/samenwerkingen/netwerk) en om in te zoomen op context voordat je begint aan de ontwikkeling van nieuw werk.

 

 

 

STICHTING MAKERSHUIS TILBURG

 

Willem II Straat 49

5038 BD Tilburg

info@makershuistilburg.nl

 

Bestuurders: Marieke Machado-Veekens (voorzitter), Wim van Stam (penningmeester), Sophie Lambo, Rob van Steen, Marc Eysink Smeets

 

Rob van Steen (secretaris)

 

Sandra Smits (zakelijk coördinator)

Adeline Willems (uitvoerend producent)

 

Makershuis Tilburg beschikt over een ANBI- status Vind hier onze jaarrekening 2021 en ons jaarverslag 2021.

 

Vind hier onze gegevens in het kader van transparantie.

 

Volg Makershuis Tilburg

 

Blijf op de hoogte van alle nieuwe Makers, evenementen en andere bijzondere ondernemingen